Een derde van de alleenstaande Nederlanders gaat in de wintermaanden intensiever op zoek naar een potentiële date.
De feestdagen en de jaarwisseling geven vrijgezellen een goede zet in de rug bij het zoeken naar een partner. Dit is met name te merken aan de toenemende inschrijvingen voor datingsites en ‘singles evenementen’. Dit blijkt uit onderzoek van de website datingsitekiezen.nl, waar ruim 1.600 Nederlandse vrijgezellen voor zijn ondervraagd.

34 procent van de deelnemers zegt in de wintermaanden actiever te zoeken naar een nieuwe partner. 6 procent van de ondervraagden is van plan zich in de wintermaanden in te schrijven voor een ‘singles evenement’ en meer dan kwart van de singles verwacht daadwerkelijk een afspraakje te regelen.

Feestdagen
Uit de cijfers blijkt ook dat 39 procent van de alleenstaande mannen en vrouwen opkijken tegen de feestdagen. De meest genoemde reden is dat ze tijdens de feestdagen extra wordt geconfronteerd met het verlangen naar een partner.

Volgens de website is er een duidelijke verklaring voor de resultaten: “De angst om alleen te zijn met de kerstdagen of tijdens de jaarwisseling zorgt ervoor dat singles wakker worden geschud”, aldus een woordvoerder.

Door: NU.nl