09 februari 2017 09:11

Grootste afknapper op eerste date: te veel op je smartphone kijken

Even snel een WhatsApp-berichtje lezen of door je Instagram scrollen tijdens een (eerste) date? Doe het niet! Voor 41 procent van de Nederlandse singles is het een grote afknapper.

Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim duizend leden van datingsite Parship. Zij vroegen singles naar de do’s en don’ts tijdens een eerste date.

Toespelingen op seks

Te veel over jezelf praten staat ook op de lijst met afknappers en daarnaast ergeren vooral vrouwen zich er aan als mannen tijdens de eerste date meteen toespelingen maken op seks. Mannen vinden het vooral kwalijk als het de vrouw er heel anders uitziet dan op haar datingprofiel.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste singles hun eerste afspraakje het liefst op zaterdagavond inplannen. Ze gaan dan bij voorkeur een kopje koffie drinken of naar de bioscoop.

Geen tongzoen

Een eerste date kost gemiddeld tussen de 20 en 40 euro, maar wat opvalt is dat mannen het geen probleem vinden om er meer aan uit te geven dan vrouwen. Ongeveer één derde van de mannelijke vrijgezellen telt met liefde meer dan 60 euro neer op een eerste afspraakje, tegenover 10 procent van de vrouwen.

ZIE OOK: Opgepast: kapot smartphonescherm zit liefde in de weg

De ideale date eindigt voor de meeste singles niet met seks of een tongzoen, maar met een beleefde kus op de wang. 4 procent van de mannen ziet seks op een eerste date wel zitten, maar geen enkele van de ondervraagde vrouwen denkt daar hetzelfde over.

De tien grootste afknappers tijdens een eerste date

  1. Regelmatig op zijn of haar smartphone kijken
  2. Alleen maar over zichzelf praten
  3. Niet lijken op het profiel zoals op de datingsite
  4. Uit zijn op seks of verkeerde signalen uitstralen
  5. Opscheppen over baan of financiële situatie
  6. Wanhopig overkomen
  7. Geen (tafel)manieren hebben
  8. Stiltes laten vallen of een gesprek dat moeizaam gaat
  9. Naar andere mannen of vrouwen kijken tijdens date
  10. Over ex praten

Bron: Parship.nl